Jest to właściwie 100% części które należy kupić aby silnik zaturbić i odpalić. cena 7200pln +przesylka Bez materiałów na wydech oraz dolot. W cenniku brak również sprzęgła. Każde zamówienie może być wycenione osobno jeśli zajdzie taka potrzeba i wyszczegółniony każdy element. 1. przekladka pod glowice 2. świece stopien zimniejsze 3. 2x uszczelka pod głowice nowa 4. nowe sruby glowicy 5. turbo gt3035 -GT35 63ar , przy 0,9bara w 2,8L daje 420KM 6. wastegate 44mm tial replika chlodzony woda 7. wskaznik egt: 8. blow off 9. mbc 10. regulator c. paliwa saard 11. flansza turbiny (wydech) 12. uszczelka turbo wydech 13. trójnik do podłączenia przewodu smarującego turbo 14. zegar boost z warningiem 52mm - defi 15. kolektor wydechowy żeliwny turbo / 16. wtryski 17. ecumaster det3 18. Intercooler 450x300x76mm 19. pompa np. zew bosh 044 lub 040 wew replika 20. koc turbo 21. bandaz kolektor wydechowy 22. nowa uszczelka pod kolektor wydechowy 23. przewód turbo 24. flansza wastegate 25. flansza splyw oleju turbo 26. filterek odmy 27. lacznik wydechowy elastyczny 3cale kilka zdjec z projectow na tym zestawie wraz z wykresem z hamowni 1 bar : 438KM i 540 nM ! (seria 2,5L - zadne strokery 2,8 3.0 itd , seryjne walki)
Hej nie wiem czemu ale cos mi sie wydaje,ze to ten sam zestaw tylko troszke taniej chyba , ze do zestawu dokladasz swoja wiedze i pomoc wtedy to zmienia postac rzeczy Pozdro http://performance.k64.pl/2-kpl-turbo-kit-bmw-e36-e30-m50-m52-400-p-53.html
jak pisalem wczesniej Kamil k64 to moj odbry kolega i wspolpracujemy razem,zreszta na zdjeciach sa adresy mailowe wiec nie trodno sie domyslec skad i kto to sklad. cena jest razem transportem
jesli ktos sie zdecyduje na zakup to cena bedzie przeliczna po aktualnym kursie +wysylka(podalem cene przyblizona), co do wiedzy to wystarczy zadzwonic a ja co wiem to podpowiem w ramach kolezenskiej wymiany info-nie odplatanie!!!
Prawdziwe przygotowanie serii 2,5 pod turbo znajdziesz w temacie sezama. Jaka jest żywotność silnika po takim doładowaniu? Spalanie? Budowa kolektora też kosztuje
hmmm wlasnie w tym caly wielki "+ "ze te nie test tylko takich projectow w pl m50b25-28 turbo jest dosc sporo.lataj od ponad 2 lat i sa mocno upalne a nadal zyja. kwestje spalania mozna odlozyc na bok bo jesi bedeziesz palowa ja to z czegos musi zyc,jesli normalnie jezdzil to w sumie taka moc nie jest potrzbna. kolektory-ja zamowilem teraz zeliwny w polsce i kosztowl ok 600zl. co do przygotowania serii pod turbo ,czy ty zalozysz odprezajice tloki czy przekladke pod glowice to efect koncowy bedzie taki sam z ta roznica ze na kutych gratach mozesz ladowa 2bar a tutaj mniej z czego i tak te 400+ koni sa wystraczajaca wartoscia ale to moje zdanie
A jak a jest żywotność tych kolektorów i czy jest jakaś gwarancja na tą replikę turbo i na w/w kolektory? Pytałem Kamila kilka razy o charger w m52tu i raz juz miał ready, potem nie miał, potem miał znowu mieć i olałem temat... Nie orientujesz się czy ogarnia już podwójne vanosy?
I wiadomo cos na temat tych doladowan? Od Kamila tez nie moge sie nic dowiedziec zbytnio Dalej ma je na stronie jako gotowe i sprawdzone zestawy do m52tu i m54. .
kit sc byl odemnie z mojego m54. beda stelaze znowu pod eatony ale w miejsce klimy-mysle ze w przeciagu miesiaca.
co do kolektorow to sa zeliwne wiec nie ma opcji zeby cos mu sie stalo. co to turbin to nie bylo jeszcze zwrotow mimo kilkudziesieciu sprzedwnych egzemplazy-sam osobiscie bede wkladaj jedna z nich a jedna siedzi w is'ce.